jenomano 2011.05.14. 14:06

A projekt

 A projekt

Breaking news! Megszakítanánk híreinket! Kiderült, miért próbálja a kormány a felsőoktatási intézményeket átalakítani.

Titkos ügynökünk, akit természetesen nem nevezhetünk nevén, kinyomozta az igazságot. A sokak kedélyeit borzoló felsőoktatást átalakító tervezetről lehullott a lepel. Hoffann Rózsa sokáig próbálta titkolni most 18. életévét betöltött lányát, Virágot. Mint megtudtuk, a törékeny kis szőke lány sajnos az eszével nem igazán villoghat- talán emiatt titkolta Rózsa eddig a világ elől, de ez egyelőre nem megerősített. Tény viszont, hogy a kis Virág most készül az érettségire, vagy talán már túl is van rajta. Szupertitkos eszközökkel megszereztük anyja telefonjából felvételi kódját, mely után már csak pár perc és néhány ezer forint volt szükséges, hogy az egyik felvi-nél dolgozó kisasszonyt lefizessünk néhány zaftos információért. Nem volt hiába fáradozásunk. Virág Corvinust jelölt, és csakis azt. Arról is értesültünk, hogy a lánynak a szükséges felvételi pontok fele van meg csupán, így szinte biztos az elutasítás. Akkor mért tette? Miért csak a Budapesti Corvinus Egyetemet jelölte? Tán’ teljesen elment a józan esze? Hosszú kutatásunk eredményeként fény derült a titokra.

Hoffmann Virág befolyásos anyukája egyik este így szólt lányához: „Kicsim, bármi történjen, te közgazdász leszel, ezt tűzön vízen keresztül viszem, ha kell iskolákat szűntetek meg és alakíttatok át!”

Mivel minden hájjal megkent detektívjeink nem csak a hálószobába, hanem Rózsa dolgozószobájába is tettek poloskát, a szörnyű projekt lelepleződött. Kérjük, gyengébb idegzetű olvasóink innentől ne olvassák!

Rózsa így szólt férjéhez: Lali, kész a terv, meg kell, hogy tegyük!

Lali: Nem tudom, Rózsa, nem fognak ezért sokan lázongani, utálni?

Rózsa: Mit fecsegsz itt össze-vissza?! A gyermekünk jövőjéről van szó!

Lali: Rendben, ne haragudj. Tehát, mi a végleges felállás?

Rózsa: Örülök, hogy megkérdezed. Muhahaaaa (gonosz kacaj-szerk.) Először is elhitetjük az emberekkel, hogy hatalmas átalakításokat szervezünk. Fő célpontba a Corvinust állítjuk. Erre még indítékunk is lehet, hisz’ kommunista vezetésű, senki sem fog gyanút fogni. Elhintjük az információt az origónak, onnan úgyis egyből átveszi az index, és minden agyatlan egyetemista azon fog pánikolni, vajon megszűnik-e a feje fölül az iskolája. Nem szólunk, húzzuk, vonjuk a tervezetet, amíg lehet a felvételiken sorrendet változtatni. Így szép lassan mindenki hátrébb fogja sorolni a Corvinust, és akkor…és akkor… Muhahaa (gonosz kacaj- szerk.) Lejjebb mennek a ponthatárok, és a mi kis Virágunk ott lesz! Ott lesz, ahol mindig is akart, Lali!

Lali: Ördögi egy projekt!

A további beszélgetéseket magán jellegük miatt nem közölnénk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jenomano.blog.hu/api/trackback/id/tr392903225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása