jenomano 2011.05.09. 14:16

A show

 A show

Lezajlott a várva várt vasárnap. Nem az, amire sok keresztény gondol, de az RTL klub számára hasonlatos lehet a bibliai aranyvasárnaphoz is. Megtudta végre az ország, hogy a majd hat hónapig kukkolt cölöbjelöltek közül ki lesz az a kitüntetett, az egy, amit a szlogenből oly’ sokszor hallottunk, aki mindent visz.

De ne szaladjunk ennyire előre. Az utolsó hétre három kemény harcos maradt. Kócos Éva, Szónok Jerzy, és akit nem lehet egy jelzővel illetni: Alekosz. A sokak által vitatott kérdés, melyre komoly műsorokat tudtak építeni, embereket tudtak mozgósítani, eldőlt. És utána csak egy üres, sötét, drámai hangulatú gipszkartonépítmény maradt. Tartsunk egy leltárt hőseinkről, kik sztahanovista módon küzdöttek életben maradásukért zord villakörülmények között. Kócos Éva sokak számára csak egy szimpla idegbeteg volt. Ezt mégsem mondhatjuk ki ilyen egyszerűen, hiszen csodás pillanatai is voltak leghűségesebb, leg-leg-legjobb barátjával Alekosszal. Rapszódikus kapcsolatukat egy dolog jellemzi igazán: Éva megalázkodó idomulása a görög Kis Alekoszhoz. (Itt kitérnék: nem lepődünk meg persze, hogy az Alekosz nevet az utóbbi időben több anyakönyvvezető látta, mint a Herkulest- kemény görögök harca volt az is, de a mi „kis” magyar Alekinnyónk most biztos vezető a névlisták billboardján) Tehát idegbeteg Éva, aki többször volt kint párbajozni, mint az összes többi egybe, az utolsó, legvégső csatán vérzett el. Arcáról jól leolvasható volt, hogy nem számított a Retardált elleni veszteségre, mégis könnyes szemmel távoznia kellett, mert Szónok Jerzy és kis görögünk porig verte. utolsó szó jogán is legigazabb baráját védte, és felszólította, mondhatjuk mozgósította Rajongóit, hogy innentől Alekoszra herdálják minimálbérüket.

 Már csak kettőőő maradt- énekelhetnénk. Izmos, forró barátunkról végig megható történeteket játszottak be. Élete szinte anderzeni tündérmesének tűnt, de nem tudom miért (talán az én mocskos fantáziám és rosszindulatom), valahogy mindig beugrott az a tükrös jelentet. (tudjátok.) Nos ,a széles mosolyú, megható katona se bírta sokáig szusszal a Terminátor mestere mellett. 59-41-re kikapott ellenfelétől. Bárgyú arcán ekkor se lehetett különösebb érzelmeket látni, nagyjából olyan volt, mint az öt és fél hónap alatt mindig: szürke eminenciás. Persze senki nem lepődött meg, hogy a kicsi Tom Sawyer ott van a legek közt, hisz’ ha visszaemlékszünk az előző szériákra, mindig hasonló, karakteres emberek hódították meg a csúcsokat. Sőt, ha továbbmegyünk, szinte biztosra is vehettük volna, hogy a magyar emberek szíve inkább rajta esik meg, és kegyeikbe zárva elhalmozzák bruttó 350Ft-os sms-ekkel. A magyarok empátiaszintjét ezúttal nem tudta megugrani Jerzy, így a szinte már művészi szintre emelt 8 általánost végzett Alekosz vihette el A Mindent. Hogy mi mindent? Attól még a görög szeme is könnybe lábadt. Elsőként egy modellhölgy csinos kezei körül ragadhatta kis a szimbolikus 12x 1 kerek millió magyar forintot érő takarékbetét számlát. Meghatottságán jobban csak a pezsgő csillogott a szemeiben, melyből tetemes mennyiséget lehúzott utolsó léptei alatt. Majd következett a már majdnem középkategóriás verdájának kulcsa, ami eltörpült az 52nm-es lakás mellett, melyhez kapott (arra kíváncsi lettem volna, hogy tudták volna megoldani, hogy ne kapja meg) egy 62nm-es teraszt. Alekosz persze a legfelsőbb szintekhez méltón furcsa fogsorát villogtatva konstatálta ezt is. És amikor már figyelme szinte irányíthatatlanná vált a bódulattól, megtetézték egy Sri-Lankai úttal másodmagával. A másodmagával kifejezésnél valószínűleg furcsán nézhetett, mert a (szintén remek agyi kapacitásokkal megáldott) műsorvezető hölgy gyorsan hozzátette: azzal mész, akivel csak akarsz, Alekosz! A görög tudja, mi kell a nőknek, egyből felajánlotta felebarátságból Lilunak e megtisztelő utat, melyhez a szőkeség csak bakfis módjára kuncogni tudott. Komolyan bevette?

Konfetti, zene, ölelkezés, rózsaszín happy end. Egy nyitott kérdés maradt hátra. Egyetlen egy súlyos, ám nyitott kérdés. Elvállalja-e Magyarország Adonisza a 7 nap múlván kezdődő következő műsorát, melyben főszereplőként feleséget kereshet magának. A tét nem több, mint visszaköltözni a villába, és válogatni a szerelmes nők tengerében. A villához fűződő perverz viszonyából fakadóan a logika azt diktálná, hogy visszamenjen, de most hogy ott A Minden. Mit fog vajon tenni a Való Világ 4 nyertese? Tetőzi A Mindent egy szerelemmel, vagy bölcs módján belátja: a jóból is megárthat a sok?

3 komment

Címkék: a show

A bejegyzés trackback címe:

https://jenomano.blog.hu/api/trackback/id/tr292889878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ad_hoc 2011.05.09. 15:24:09

észrevettétek a bújtatott reklámokat a Való Világban? milyen márkákat vettetek észre?

kérdőív itt:
survey.qualtrics.com/SE/?SID=SV_5ySde3DGwu2gaZ6

vanclemm0ns 2011.05.16. 21:44:13

személy szerint ugyan megvontam magamtól a döntő nyújtotta élményt, de több tanú mondta, hogy olyan nagyon nem volt meglepve a felajánlott feleségkoszorútól a mi drága görög idolunk...
csodálkoztam volna, ha milliókat költöttek volna a promókra, hogy aztán finoman megköszönje a lehetőséget és visszautasítsa :D

jenomano 2011.05.17. 08:57:00

@vanclemm0ns:
Nekem sem volt kérdéses a félisten válasza.:) A műsora viszont (szerencsére) most elkerüli az életem. Annyiból sajnálom, hogy sok "jó" elszólásáról, ami mutatja, hogy mennyire 8általános, lemaradok, ami jó glosszaalap.
süti beállítások módosítása